A „ragacs” recept egyszerű, a nagyobbak még az elkészítésében is tudnak segíteni. Hasonló a gyurmához, de annál sokkal viccesebb az állaga. Lehet gyúrni, vágni, nyújtani… Most lehet, nem hiszed, de a gyerekeket nagyszerűen lefoglalja a „nyálkás iszap”, ami személyessé tehető hozzáadott színezékekkel, csillámporokkal. Remek party-kiegészítője lehet, akár egy szülinapi zsúrnak is.
{adselite}
Hozzávalók:
1/2 teáskanál bórax
1/2 csésze meleg víz
250 ml fehér iskolai ragasztó (White glue)
Befőttes üveg
Közepes méretű tál és műanyagkanál– a kikeveréshez
Elkészítés:
Tegyük a tálba a bóraxot, majd adjuk hozzá a ragasztót. Ezután mehet bele a víz és az ételfesték (opcionálisan tehetünk bele UV-s festéket, csillámport is) Ha netán túl masszívnak éreznénk, adjunk hozzá egy kevés vizet, értelemszerűen, ha túl lágynak hatna, még egy kis bóraxot.
Kész is!
FONTOS, hogy a „ragacsot” ne vegye a szájába, ne nyelje le se gyerek, se felnőtt, mert a hozzávalók (ragasztó, borax) egészségre károsak lehetnek!
A babád még túl pici ehhez a mókához? Nézz be IDE!