Bruschetták
Hozzávalók:
Francia kenyér, vagy buschetta, de bármilyen pirított kenyér megfelel a célnak, ujjnyi szeletekre vágva, erre kell rákenni a következő krémeket:
Paradicsomos:
- 3 szép nagy paradicsom
- 1 dundi gerezd fokhagyma
- Olívaolaj (egy-két löttyintésnyi)
- Só
- Bors
- Bazsalikom
{adselite}
A paradicsomokat pici kockákra vágom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, olivaolajjal nyakon öntöm, végül az apróra vágott friss bazsalikommal megszórom és összekeverem.
Tonhalas:
- 1-2 doboz tonhalkonzerv (natúr vagy olajos lében eltett)
- Majonéz
- Tejföl
- Só
- Bors
- Citromlé
A tonhalkonzervek tartalmát villával összetöröm, egy kevés majonézt még kevesebb tejföllel összekeverek, sózom, borsozom, kevés citromlével megöntözöm és az egészet összekeverem. (Ha natúr tonhalkonzervem van, akkor egy pici olívaolajat is teszek bele, ha olajos, akkor egy cseppnyit a levéből.)
Olívabogyós:
- Egy maréknyi fekete olívabogyó
- Kevés sajtkrém
Az olívabogyókat nagyon apróra vágom, és összekeverem a sajtkrémmel.