A nyárban a fagylalt az egyik legjobb dolog – a gyerekek szerint egész biztosan. Készíts otthon gyümölcsös fagylaltot!
{adselite}
Gyerekkoromban szerettem a gombócos verziót is természetesen, de a pálcikásért odaáig voltam. Nagyon egyszerű elkészteni őket, csudajó program nyáron, otthon a szülőkkel, vagy épp a nagyszülőkkel. A nyári gyerekzsúrok, vagy kerti partyk elengedhetetlen kelléke! Hidd el, sokkal jobban fog esni, mint a bolti, ráadásul így a gyerekek is több gyümölcsöt fognak enni.
Alap házi gyümölcsös fagylalt recept
– 3 csésze gyümölcs (ha savanykásakat választottunk, mehet hozzájuk egy kis méz is)
– 1 vagy 1,5 csésze lé – attól függően, hogy mennyire lédúsak a gyümik (ez lehet házi limonádé, víz, szörp, de gyümölcslé is)
+ egy kis natúr joghurt (ettől krémesebb lesz) opcionális
Dobjátok őket a turmixgéppe, majd mehentek a papírpoharakba – ha van, akkor fagyiformákba -, és be velük a mélyhűtőbe – 1/2 óra után már eléggé megdermednek, hogy beleszúrd a pálcikákat. Egész éjszakára hagyd bent a fagyasztóban.
Rétegezni is tudod, hogy a színek szépen elkülönüljenek. Ekkor 2 óra fagyasztó után öntsd rá a következő réteget.
Engedd, hogy a csemeték válogassák hozzá a gyümölcsöt, a nagyobbak a magozásban, hámozásban és az összevágásban is segédkezhetnek.
Nézzünk meg egy konkrét példát:
Barackos banános házi fagylalt
– 2 csésze érett őszibarack
-1 csésze érett banán
1 csésze víz
1 1/2 csésze sima joghurt
1-2 evőkanál méz
2 evőkanál frissen facsart citromlé
Az elkészítés, az alap gyümölcs fagylaltéval megegyezik.
A papírpohár azért célszerű, mert csak le kell róla tépni, a műanyaggal ellentétben, amiből ki kell „játszani. Pálcikát vehetsz hobbi boltban, vagy gyógyszertárban is (spatula). Ezeket lemosva, megszárítva újra tudjátok használni. Ám, ha ráéreztetek a ízére, érdemes venni fagyikészítő formát.
A házi gombócos fagyira is van egy szuper alap receptünk, nézd meg ITT.
forrás: craftaholicsanonymous.net