A pohárkrémekért a legtöbben bolondulnak – természetesen a gyerekek is! Ez a recept a te kedvenceid között is szerepelhet, hiszen villámgyorsan elkészíthető, csökkentett energiatartalmú, és rendkívül gusztusos.
Fotó: mylifecookbook.com
Hozzávalók
A ropogós réteghez
- 120 g pekándió
- 120 g dió
- 1 evőkanál cukorhelyettesítő (pl. Dia Wellness negyedannyi )
- csipetnyi fahéj
A krémhez
- 180 g krémsajt
- 4 dl habtejszín
- 2 evőkanál cukorhelyettesítő
A gyümölcsös réteghez
- 150 g csésze málna
- 3 evőkanál málnaszörp
{adselite}
Elkészítése
- A ropogós réteg hozzávalóit tedd egy turmixgépbe, és addig elegyítsd őket, amíg ragacsossá nem válik a diófélék olajtartalmának köszönhetően. Oszd el 6 részre, és tedd őket a pohár aljába.
- Ezután jöhet a krém: krémesítsd a sajtot, majd add hozzá a tejszínt és a cukorhelyettesítőt, végül addig keverd géppel, míg selymesen lágy lesz. Tegyél egy-egy adagot a diórétegekre.
- A málnákat nyomd össze villával, majd keverd el a málnaszörppel. Kanalazz mindegyik krémes rétegre belőlük.
- A következő réteg ismét a krém legyen, majd díszítsd a poharakat ízlésednek megfelelően, pl. pekándióval, egész málnaszemekkel, esetleg mentával.
Tipp: Hőség idején egy-egy szem fagyasztott málnát is tehetsz a krémre.
És hogy miért olyan jó ez a recept? Mert a málnát bármilyen gyümölcsre lecserélheted, és így változatosan kombinálhatod a desszertet. Előny az is, hogy ez a pohárkrém jóval egészségesebb, mint a jól ismert, törtkekszes változatok. Nem csupán azért, mert segítségével szinte teljesen kiválthatod a finomított cukrot, hanem azért is, mert a hagyományos kekszet felváltja a sokkal egészségesebb, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag dióréteg.
Alaprecept: mylifecookbook.com