A gyerekek kedvében járni az ételek tekintetében sem könnyű. Időnként elegendő egy régi klasszikust új köntösbe bújtatni, vagy valami meghökkentő újdonsággal előállni. Ezekre mutatunk most példát. Kötényt felkötni, irány a konyha és mindent bele!
{adselite}
Színes spagetti tészta
Főzd ki a tésztát, de ne főzd túl, legyen al dente – vagyis még kissé roppanós. Míg a tészta fő, készíts elő annyi lezárható nejlon zacskót, amennyi színt szeretnél. Itt piros, narancs , sárga, zöld , kék és lila volt terítéken, de lehet kevesebb színből is természetesen. Az ételfestékből minden tasakba tegyünk kb. 20 cseppet, majd adjunk hozzá 2 evőkanál vizet, zárjuk le a zacskókat és rázzuk össze.
Amikor a tésztát al dente elkészítettük, szűrjük le és hideg vízzel mossuk át.
Tegyünk minden zacskóba belőle, de ne tömjük meg nagyon, hogy a színezett víz jól át tudja járni. Ezután ismét zárjuk le a tasakokat és rázzuk össze, majd hagyjuk így őket 1-2 percig.
Zacskónként külön-külön tegyük a már színes tésztákat a szűrőbe, és öblítsük le őket hideg vízzel. Tálalhatjuk is. Szósznak bármi választható.
Természetesen ez bármilyen tésztával véghezvihető.
Sajtos tészta másként
Hozzávalók:
- 2 csésze száraz tészta – közepes méretű
- 1 evőkanál vaj
- 1 tojás
- 1 csésze tej
- 1,5 csésze reszelt cheddar sajt
- 1,5 csésze apróra vágott mozzarella sajt
- 1/2 csésze zsemlemorzsa
- 2 teáskanál olivaolaj
- 1/2 teáskanál só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Vajazzuk ki a muffin sütőformát. Egy kis tálban keverjük össze a zsemlemorzsát , olívaolaj és sót, majd tegyük félre.
Tegyünk fel a tésztának sós vizet forrni, majd főzzük benne a tésztát kb. 8 percig. Szűrjük le és tegyük vissza az edénybe; adjuk hozzá a vajat, az egész tojást és keverjük jól össze. Ezután adjunk hozzá 1 csésze cheddar sajtot, a tejet és a mozzarellát. Miután jól összekevertük így is, halmozzuk a muffin sütőformákba, a tetejét pedig szórjuk meg a maradék cheddar sajttal és az előre bekevert zsemlemorzsával.
30 percig süssük az előmelegített sütőben, vagy amíg a teteje szépen megpirul. Hagyjuk néhány percig hűlni, mielőtt kivennénk a formákból, így megtartja majd a tányéron is az alakját.
Jó étvágyat!
Mártogatós sajttekercs
Hozzávalók:
- 6 szelet szendvics kenyér
- 6 szelet lapka sajt
- 2 evőkanál főzőmargarin
+ válaszható szósz
Elkészítés:
Vágjuk le a kenyér széleit, majd egy sodrófa – vagy akár a tenyerünk – segítségével kicsit lapítsuk le a szeleteket. Ezután tegyünk mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot, majd tekerjük fel őket egyesével.
Eközben a forró serpenyőbe tegyük bele a margarint, és miután elolvadt kezdjük el sütni a tekercseket. Minden oldalát süssük addig, amíg kissé meg nem pirul és a sajt el nem olvad benne. Azonnal tálaljuk!
Jó étvágyat!