Nem kell hozzá semmilyen extra eszköz, gép, se különleges hozzávaló. Egyszerű és gyors alap-fagyi recept, melyet bolondíthattok sütivel, gyümölccsel de akár csokidarabokkal is!
{adselite}
Hozzávalók:
- 2 csésze tejszín
- ¾ csésze tej
- ¾ csésze cukor
- 2 teáskanál vanília -kivonat
- ⅛ teáskanál só
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat egy edényben, majd az egészet kezdjük el forralni közepes lángon addig, míg a tejszínes krém buborékozni nem kezd. Ezután vegyük le a tűzről, kevergessük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne, majd hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre. Tegyük egy műanyag edénybe és 3 órát hagyjuk a mélyhűtőben.
Tálalhatjuk forró süteményre kanalazva, gyümölccsel a tetején, de magában is nagyon finom.
TIPP: Gyümölcsöt is tehetünk bele, de ne legyen sok leve, hogy ne váljon híggá a krém.