Mi legyen a mai vacsi? Nem, nem, ma nem lesz főzés a konyhában, ma szendvics lesz a vacsora! 5 különleges, guszta szendvics recept, amelytől máris éhes leszel….Ez az este ne a főzésről, annál sokkal rólatok szóljon. Te is tudsz lazítani egy kicsit, és főzés helyett a csemetéddel, férjeddel töltheted ezt a megspórolt időt….és egyébként is mi van, ha ma nem főtt kaja kerül az asztalra?:) Semmi, mindenki jól fog lakni, Te pedig gyűjtheted a dicséreteket.;)
Grillezett sajtos szendvics bakon szalonnával gazdagon
Hozzávalók:
– 2 szelet bacon szalonna
– 1/2 kis fej vöröshagyma, kockára vágva
– 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
– 12 dkg darált marhahús
– 1 evőkanál ketchup
– 1 teáskanál mustár
– 1/2 teáskanál Worcestershire szósz só, bors vagy steak fűszerekkel ízesítjük
– 2 szelet kenyér
– 1 evőkanál vaj
– 1/4 csésze cheddar,reszelt
– 1/4 csésze mozzarella, reszelt
– 1/4 csésze saláta, leveleire szedve
– 1/4 csésze paradicsom, felkockázva
– 1-2 kockára vágott savanyú uborka
Elkészítés:
1. Süssük meg a bacon szalonnát egy serpenyőben közepes lángon, amikor már jó ropogósra sült tegyük félre egy papírtörlőre.
2. A baconos zsiradékhoz adjuk a hagymát és pároljuk 5-7 percig, majd jöhet a fokhagyma, és a darált marhahúst. Keverjük össze a ketchuppal, mustárral, Worcestershire szósszal, sóval, főzzük tovább lassú lángon, majd amikor már átsült, vegyük le a tűzről.
3. Vegyünk elő egy tiszta serpenyőt, ebben fogjuk megpirítani a kenyeret.
4. Minden szelet kenyér külső oldalát vajazzunk be, és helyezzünk egy-egy szelet kenyeret a serpenyőbe vajas felével lefelé: rászórjuk a sajt felét, erre jön a szalonna, marhahús, saláta, paradicsom, lé, majd a maradék sajtot és rá egy szelet kenyér, vajas felével felfelé.
Akkor van kész, amikor aranybarna mindkét oldala, és sajt elolvadt. (kb. 2-4 perc oldalanként)
Pestós-sajtos grillezett szendvics
Hozzávalók:
– 4 szelet kenyér
– 2 evőkanál olívaolaj
– 4 evőkanál bazsalikom pesto
– 1 csomag friss mozzarella, szoba hőmérsékleten, szeletelve kisujjnyi vastag
– 1 nagy érett paradicsom, szobahőmérsékleten, szeletelve kisujjnyi vastag
– só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Melegítsünk elő egy teflon serpenyőt közepes lángon. Kenjük meg minden szelet kenyér külső oldalát olajjal, kenjük szét a belső oldalán a pestot. Helyezzük a pestos kenyérre a mozzarellát, tetejére a paradicsomot, és sózzuk, borsozzuk. Ha ezzel kész vagyunk a másik szelet kenyeret is kenjük meg pestoval. A szendvicset beletesszük a serpenyőbe, és addig sütjük, míg aranybarna nem lesz, és a sajt el nem olvad, mintegy 2-4 perc.
Gyorsan elkészíthető szendvicsek
Az elkészítés módjához kövesd a képeken az instrukciókat 🙂
Tojásos-baconos szendvics
Hozzávalók:
– 2 főtt tojás
– 4 szelet kenyér
– sül tbacon szalonna
– sajt
– pirított hagyma
La mamma szendvics
Tojásos-sajtos szendvics
Hozzávalók:
– Tojás
– Sajt
– Vaj