Hamarosan itt a Halloween, a szellemek, boszorkák, szörnyek ideje. Hozd zavarba a családodat, barátaidat pókkal készített pizzával, vagy épp véres tortával. A receptek elkészítése nem túl körülményes, sőt, még a gyerekek is segédkezhetnek a konyhában. Meglepő ételek, kreatív családi pillanatokkal vegyítve, szerintünk ez egy szuper recept alapja.
{adselite}
Lássuk hát, a Halloween recepteket:
Pókos mini pizzák
Hozzávalók 8-10 darabhoz:
- 700 gr pizza tészta (nagyobb boltokban kapható, a konyhatündérek házilag is elkészíthetik természetesen)
Pizzaszósz:
- 400 gr paradicsomszósz
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
- ½ teáskanál fokhagyma por
- 1 teáskanál balzsamecet
Tetejére:
- 1-2 mozzarella sajt
- 1 üveg, vagy 2 tasakos nagy fekete olajbogyó
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Vajazzunk ki egy tepsit, majd tegyük félre. Nyújtsuk ki a pizza tésztát, majd vágjuk ki a mini pizza formákat – használhatunk ehhez poharat, sütiformát… tegyük a kivajazott tepsibe, majd a már előre elkészített szósszal – a pizza szósz összetevőit keverjük jól össze – egyenként megkenjük őket, és a végén teszünk mindegyikre egy darab mozzarellát. Tegyük a sütőbe, kb. 8 perc alatt elkészül.
A végén vágjuk fel az oliva bogyókat, hogy ki tudjuk alakítani a pók formát, majd tegyük a pizzácskák tetejére. Jó étvágyat!
Apró sütőtökök, avagy töltött tojás variáció
Hozzávalók:
6 tojás
½ evőkanál hideg tej és majonéz
2 teáskanál thai curry
1 teáskanál ketchup
½ teáskanál paprika + amennyi kell a tetejére
½ teáskanál mustár
Ss ízlés szerint
A sütőtök megjelenés:
- piros paprika
- új-, póréhagyma szára
Elkészítés:
Tegyük a tojásokat hideg vízbe, majd forraljuk fel – a forrást követő 1 perc után vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 10 percig. Ezután öntsünk hozzá hideg vizet, ezután már könnyen le tudjuk szedni a héját. Óvatosan vágjuk ketté, majd egy kiskanállal kaparjuk ki a sárgáját egy külön tálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és addig törjük/ keverjük egy villával, amíg sima nem lesz az állaga.
A tojásfehérjéket helyezzük egy tányérra, tálcára, majd töltsük vissza a sárgájából készült masszával. Ezután egy fogpiszkálóval készítsünk sütőtökhöz hasonló barázdákat, hintsük meg pirospaprikával és a hagyma előre méretre vágott zöld részével alakítsuk ki a végleges tök formát.
Véresen szellemes torta
Ne hátrálj meg a hosszú recept láttán, nem olyan bonyolult az elkészítése, mint elsőre hiheted. A végeredmény viszont abszolút egyedülálló.
Torta hozzávalói:
- 1 csésze margarin
- 2 tojás
- 1 és ½ csésze cukor
- 2 teáskanál kakaópor
- 2 dkg piros ételfesték
- 2 és ½ csésze liszt
- 1 teáskanál só
- 1 csésze tejszín
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál ecet
Máz hozzávalói:
- 2 csésze margarin
- 3-4 csésze porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- ¼ csésze tejszín
Csokoládé bevonat hozzávalói:
- 450 gr étcsokoládé
- 350 ml tejszín
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy tálban keverjük össze a margarint, tejszínt, tojást és a cukrot. Egy másik tálban pedig a kakaót és a piros ételfestéket. Ezután öntsük egybe őket, keverjük el, majd szitáljuk bele a lisztet, a sót, majd a vanília kivonatot. Ezt követően adjuk hozzá a masszához a szódabikarbónát és az ecetet. Süthetjük egy nagyobb tortaformában – ebben az esetben szimpla tortát kapunk, mert elég lapos lesz -, vagy két kisebben – ekkor kétrétegű torát készíthetünk. 30 perc, vagy tűpróba, az általános sütési idő.
A máz hozzávalóit verjük simára – először a margarint a porcukorral, majd utána adjuk hozzá a tejszínt és a vanília kivonatot.
Ezután – ha réteges a tortánk – kenjünk a két réteg közé egy keveset, majd vonjuk be vele az egész tortát, majd tegyük 15 percre hűtőbe, hogy a csokoládé massza ne keveredjen a mázzal.
Amikor kihűlt a torta, öntsük rá a csokoládé masszát – az étcsokoládét gőz felett keverjük el a tejszínnel – és hagyjuk lefolyni az oldalán. 1 órán át pihentessük a hűtőben tálalás előtt.
A tetejére készíthetünk habcsókból szellemeket is.