Amikor meghalljuk a csokoládé szót, általában az jut eszünkbe, hogy finom, édes, és egészségtelen. Főleg, amikor a gyerekünk örök barátságot köt vele, és a bolt polcán kiszúrva megszűnik minden létezni a csokoládén kívül. 🙂 Mi pedig vagy engedünk csemeténk akaratának, és megvesszük, vagy házilag elkészítjük ezt a jó olvadós csokoládét, ami egészségesebb és olcsóbb, mintha a boltban jutnánk hozzá.
Hozzávalók
-
– 3-4 teáskanál holland kakaópor
-
– ízlést szerint folyékony édesítő
-
– 20 g felolvasztott kakaóvaj
-
– 1 evőkanál felolvasztott kókuszzsír
-
– tetszés szerint magok, mazsola
Elkészítés
Felolvasztjuk a kakaóvajat és a kókuszzsírt, majd belekeverjük a kakaóport és az édesítőt. Formába öntjük (akár egy ételhordóba vagy kis tepsibe) és magokkal megszórjuk a tetejét.
Hűtőben kb. 1 óra alatt megdermed.
Törjük, daraboljuk, esszük… Fergeteges. 🙂
Kicsit a gyermekkorunk jégcsokijára emlékeztet. 🙂
Ha „tejesre” szeretnéd, tehetsz bele 1-2 teáskanál kókusztejport.