Fagylalt, jégkrém, sorbet. Nyáron szerintem ezek a legkedveltebb édességek. A férjem, Balázs különösen sűrűn kívánja ilyenkor a hideg édességeket, viszont, mostanában próbálok odafigyelni arra, hogy amit eszünk az ne legyen tele cukorral. Éppen ezért ezeknél a dolgoknál is kerestem néhány alternatívát, hogy a kis családomnak se kelljen semmiről lemondania.
A legegyszerűbben elkészíthetőek a különböző sorbetek
Igazából csak a lefagyasztott gyümölcsöt egy pici mézzel, vagy más édesítővel összeturmixoljuk és kész is. Bár az aprítógép, amit én használtam elég gyenge teljesítményű volt, így nem is tudtam teljesen simára dolgozni, maradtak benne nagyobb darabok, ami viszont sima lett az nem igazán maradt jeges, így vissza kellett fagyasztanom. A hátránya annyi talán, hogy ezt nem lehet a hűtőből kivéve egyből fogyasztani, mert nagyon kemény, fagyos. Mindenképpen kell várni vele egy kicsit, de megéri várni. Én eperrel és sárgadinnyével próbáltam.
A pálcikás jégkrém elkészítését is kipróbáltam. Érett banánt nyomkodtam össze villával és kevertem bele egy pici édesítőt és konzerv kókusztejet. Belekanalaztam a formába és ment is a fagyasztóba.
{adselite}
Tipp: Készíts Szivárvány jégkrémet! A következő jégkrémet a pinteresten találtam, elkészítése roppant egyszerű, finom, és nagyon látványos.
Az elkészítése mindegyiknek roppant egyszerű és gyors is. Ráadásul sokkal jobb érzés ezt enni, hiszen ennél tényleg tudom, hogy mi van benne. Igen, talán ezért szeretem a legjobban az itthoni kísérletezést, mert tudom mit eszem meg. És persze, a családomtól kapott elismerés is motivál.