Valahogy engem kifejezetten nyomaszt, hogy már november eleje óta szó szerint az arcomba tolják a „karácsonyt”. A gyerekeimmel szép lassan készülünk a karácsonyra. Napról-napra izgatottabbak, én pedig napról-napra valami aprósággal készülök, amit otthon eléneklünk, elkészítünk, megnézünk. Ahogy közeledik a Szent este, ők egyre jobban fel vannak pörögve, én pedig egyre kreatívabb vagyok. Így esett most a választásom erre a brownie receptre, amit egyébként mindig elkészítek, de most ünnepi brownie-t csináltam belőle.:) A recept nagyon jó, egyszerűen elkészíthető, a gyerekek pedig örömmel segítenek az elkészítésben:)
Brownie recept:
– 10 dkg vaj vagy margarin
– 20 dkg étcsoki
– 4 db tojás
– 30 dkg kókuszvirág cukor (sima cukor is megteszi)
– 2 csomag vaníliás cukor
– 14 dkg liszt
– 5-10 dkg dió
Tetejére:
színes cukrok, díszítőelemek, lollipop nyalóka
Elkészítés:
1. A vajat az étcsokival felolvasztom.
2. A tojást a cukrot és a vaníliás cukrot egy tálba teszem, felverem, majd a csokis keverékbe forgatom.
3. A lisztet a csokis keverékhez adom, majd együtt főzöm pár percig folyamatos kevergetés mellett.
4. Amikor leveszem a tűzről, a diót beleforgatom.
5. Kis tepsiben kb. 180 C-on 15-20 percig sütöm.
Akkor az igazi, ha a teteje ropogós, a közepe lágy (szinte folyik).
Dönthetsz, vagy megeszitek, vagy karácsonyfát készítettek belőle.:)
A brownie-ból vágj háromszögeket. Díszítsétek a tetejét mindenféle színes cukorkával, színezővel. Az aljába szúrj egy lolipop nyalókát, és kész a karácsonyi süti.:) Mivel nekem nem volt itthon nyalóka, marcipánból készítettük el a karácsonyfa alját, de nyalókával díszítve az igazi.