Tökéletes ajándék édesszájúaknak, konyhatündéreknek, sütést-főzést messziről elkerülő Szeretteinknek, Barátainknak!
Puszedlis csokoládé bonbon
Hozzávalók:
– 10 dkg tejcsoki
– 2 db puszedli ledarálva
– 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (ízles szerint)
– szilikon forma
Elkészítés:
1. Egy lábosban felforraljuk a vizet, amelyre egy fém tálat teszünk. Amikor forr a víz, az apró darabokra tördelt csokoládét beletesszük a fém tálba, és felolvasztjuk. Amikor teljesen elolvadt, levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a hozzávalókat.
2. Amint egy jól dolgozható folyékony masszát kaptunk, beleadagoljuk a formákba. Hideg helyre tesszük, és hagyjuk őket megdermedni.
{adselite}
3. Lüszter porral díszítheted.
Tipp: ha azt szeretnénk, hogy fényesek legyenek a csokik, akkor rétegezd! A formába a csoki 1/3-át beleteszed, ezt követően az összekevert fűszert, majd a tetejére ismét csoki kerül.
Ajándékdobozba tesszük!:)
Kávés csokoládé bonbon
Hozzávalók:
– 50dkg tejcsoki
– 50 dkg étcsoki
– 50 dkg fehér csoki
– 2 bő teáskanál nescafé
– 1 kanál főzőtejszín
– szilikon forma
Elkészítés:
1. Gőz felett felolvasztjuk a csokikat.
2. A főzőtejszínben feloldjuk az instant kávét, ezt követően a felolvasztott fehér csokival elkeverjük.
3. Mielőtt a formába öntjük a csokit, temperáljuk! Hűtsük le a folyékony csokoládét 30 fokra. Akkor tudjuk, hogy a hőfok megfelelő, ha az ajkadra teszed, és nem érzed melegnek. Beleadagoljuk a formába: a tejcsoki 1/3 része megy alulra, erre rákenjük a kávémasszát, végül az étcsoki kerül a tetejére. Hideg helyre tesszük, és hagyjuk megdermedni őket.
4. Amint megszilárdult, lüszterporral díszíthetjük.
A doboz tetejét jól zárd le, mert annyira finomak, és csábítóak, hogy nem lehet ellenállni nekik.:)
Ez is érdekelhet: