Ez a csodás fahéjas, szív alakú macaron a legjobb módja a Valentin-nap megünneplésének! Ünnepi sütiket készíteni a kedvenc foglalatosságaim egyike. Nagyon izgalmas feladat összehangolni a különböző témákat, és ízeket a sütött finomságaimban. Hogyan is lehetne jobban megünnepelni a Valentin-napot, mint cuki, szívalakú rózsaszín macaronokkal?
A macaronok formázása egyszerűbb volt, mint vártam, a szívek csúcsának kialakítását egy fogpiszkálóval csináltam, hogy pontos legyen. Általában nagyobb fejű kinyomóval dolgozom, de most kisebb fejűt használtam, hogy pontosabb legyen a forma.
A kész sütemény nem lett tökéletes, javaslom, hogy a száraz összetevőket szitáljátok át, úgy szebb lesz, és a tetejük is simább lesz majd, nem göröngyös.
Annak ellenére, hogy nem vagyok velük teljesen elégedett (és újracsinálom majd őket), összességében szerintem csinosak lettek. Két körben sütöttem őket: az egyik világosabb, a másik sötétebb rózsaszín lett. Az utolsó keverésnél adtam hozzá egy kis fukszia színű színezéket.
Tölteléknek vajkrémet csináltam, ez alapján a recept alapján, azzal az eltéréssel, hogy a mennyiségeket negyedeltem és ¼ teáskanál fahéjat adtam hozzá. Így elég gyenge volt az íze, tehát, ha szereted a fahéjat, adj még hozzá bátran.
{adselite}
Ahogy az a macaronokkal lenni szokott, az idővel egyre jobbak lesznek. Próbáld meg nem megenni azonnal, (persze, ki tudja megállni?!), de a legjobb az, ha 24-48 órára berakod a hűtőbe. Mielőtt felfalod őket hagyd őket picit felmelegedni szobahőmérsékleten és nézzük meg van e elég akaraterőd csak egyetlen darabot enni.
VALENTIN-NAPI SZIVECSKÉS MACARON RECEPT
Ez a csodás fahéjas, szív alakú macaron a legjobb módja a Valentin-nap megünneplésének!
Előkészítés: 2 óra 20 perc
Sütési idő 15 perc
Teljes idő 2 óra 35 perc
10 süti lesz belőle
ÖSSZETEVŐK:
MACARON
• 60 g tojásfehérje
• 65 g kristálycukor
• 75 g mandulaliszt
• 55 g porcukor
• fukszia színű ételszinezék
FAHÉJAS VAJKRÉM
• 1/4 adag vajkrém
• 1/2 tk fahéj
ELKÉSZÍTÉS
1. Egy lapos tepsit bélelj ki szilikonos sütőlappal. Én a formalapokat a szilikonos lap alá raktam mintának.
2. A mandulalisztet és a porcukrot rakd bele egy aprítóba. Addig aprítsd, amíg el nem kezd összetapadni.
3. Szitáld le jól és minden olyan részt, ami nem megy át a szitán, dobj ki.
4. A tojásfehérjét kezd el felverni, majd, amikor már picit habos, fokozatosan add hozzá a cukrot. Verd kemény habbá.
5. A mandulalisztes keveréket add hozzá a tojáshabhoz. Ezen a ponton add hozzá az ételszinezéket. Elég sok macaront kell ahhoz sütnöd, hogy kitapasztald, hogy milyen a tészta tökéletes állaga. Az a cél, hogy sima, fényes, de nem túl tömör. Ha egy kicsit megemelsz spatulával, akkor folynia kell. Ne keverd túl.
6. A tésztát rakd bele egy nyomózsákba, amin keskenyebb fej van (2A méretű).
7. Nyomd ki a tésztát a szilikonos sütőlappal bélelt tepsire.
8. Amikor az összes macaront kinyomtad a sütőlapra, legalább 3 alkalommal emeld fel, és ejtsd vissza a pultra a tepsit. Ez azért fontos, hogy a buborékok a tésztéból eltávozzanak. Ne félj ettől a lépéstől, nem árt a tésztának, csak használ.
9. Hagyd a macaronokat szobahőmérsékleten száradni, amíg annyira száraz a tetejük, hogy kézzel meg lehet fogni. Ez kb 1 órát vesz igénybe. Ne hagyd ki ezt a lépést!
10. Amíg a macaronok száradnak, csináld meg a vajkrémet.
11. Amikor megszáradt 150 C-on süsd addig, amíg egy picit oda nem tapad a tepsihez. Ez valahol 10 és 20 perc között következik be, attól függően, hogy milyen a sütőd és mennyire szorosan vannak a tepsiben a macaronok.
12. Hagyd a sütit teljesen kihűlni, mielőtt eltávolítod őket a tepsiből.
13. Nyomd ki a nyomózsákból a vajkrémet a süti közepébe és rakd rájuk a tetejüket, majd nyomd őket picit össze.
Forrás: http://livforcake.com/2015/01/valentines-heart-macarons.html