Cukimamik! Az iskolába már egy hete becsengettek, mi pedig még nem mutattunk nektek olyan receptet, amitől ismét kreatív anyuvá válhattok. A szokásos receptekkel nem untatnálak titeket, hanem egy tényleg szuper ötletet hoztam, ami nem más, mint a Mickey egér perec. Nem kell hozzá nagy kézügyesség, ez most kicsit idő igényesebb, de annál finomabb.
Hozzávalók:
{adselite}
A tésztához:
– 500 g liszt
– 3 tk só
– 260 ml tej
– 7 g szárított élesztő (vagy 25 g friss)
– 1 tk cukor
– 3 ek étolaj
A kenéshez
– 1 tojás
A tetejére
– só
– sajt
– szezámmag
A hozzávalókból egy viszonylag kemény, és rugalmas tésztát tudsz gyúrni. Mikor összeállt a tésztád, takard le egy konyharuhával, tedd meleg helyre, és hagyd, hogy megkeljen.
Nyújtsd ki a tésztát téglalap alakúra, és csíkozd fel. Majd a csíkokat kicsit formázd meg, hogy henger alakja legyen (nálam ez giliszta). Ettől a lépéstől már csemetéd is besegíthet. A hosszabb csíkokból csináljatok egy nagyobb kört, ez lesz Mickey egér feje. A kisebb gilisztákból, pedig formázd meg a fülét (nem bonyolult, csináljatok két kisebb kört). Arra figyelj, hogy a tészták illeszkedjenek egymáshoz.
Pakold tepsibe a kész egereket, majd kend meg őket a tojással. Tedd be egy kicsit az 220 fokra előmelegített sütőbe (tényleg csak pár percre), majd ízlés szerint szórd meg a tetejét, sóval, sajttal, vagy szezámmaggal. Süsd az egeret arany barnára, és már falatozhattok is. Ha marad másnapra, akkor a suliba vagy oviba is csomagolhatsz csemetédnek…
A megmaradt tésztát sem kell kidobnod, készíts belőle mini pereceket.
Forrás: http://www.smartschoolhouse.com/easy-recipe/mickey-pretzels/2