Egy keveréses sütemény, mely nem igényel komolyabb előkészületeket, elkészítése is roppant egyszerű, az íze pedig valami mennyei. Próbáld ki te is!
Citromos kevert sütemény – vanília mázzal
Hozzávalók:
{adselite}
- 1 1/2 csésze liszt
- 1 csésze fehér cukor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1/2 tk. só
- 1 evőkanál reszelt citromhéjat
- 1 tk. fehér ecet
- 1 tk. tiszta vanília kivonatot
- 1 tk. tiszta citrom kivonat
- 5 ek. olaj
- 1 csésze víz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze az első 5 száraz hozzávalót egy előre kivajazott tepsiben. Majd csináljunk három kis mélyedést a kép alapján, és tegyük bele az egyikbe az ecetet, egy másikba a vaníliát és citromot, a harmadikba pedig az olajat. Ezután a vizet öntsük lassan rájuk, úgy, hogy összemosódjanak, majd keverjük alaposan el.
Tegyük az előmelegített sütő középső részére, és süssük hozzávetőleg 35 percig, vagy tűpróbáig.
Porcukorral a tetején is tálalható, de érdemes egy gyors vanília mázat is készíteni a tetejére;
Hozzávalók:
- 1 csésze sótlan vaj , lágyított
- 3 1/2 csésze cukor
- 1 tk. tej
- 1 tk. vanília -kivonat
- 1/8 tk. só
Elkészítés:
Egy tálban keverjünk össze a vajat, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá a tejet és a vaníliát, majd keverjük további 3-5 percig, vagy amíg sima és krémes nem lesz. Mehet is a sütemény tetejére.
Jó étvágyat!