Maradék sonka, pár főtt – esetleg el nem készített nyers – tojás… Bizony sokunkat vár majd kedd reggel ez a látvány… meg szerda reggel, és csütörtök délután… Valljuk be; kinek van kedve húsvét után még 2-3 napig sima főtt sonkát enni tojással? Na ugye! Összegyűjtöttünk pár receptet, mellyel újjávarázsolhatjuk ezeket az ételeket, így nem csupán a család dicséreteit gyűjthetjük majd be, hanem a pénztárcánkét is!
Főtt tojásos sonkás pite – az ínyenc
Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 csipet cukor
5 tojás
2-3 ev. kanál víz
20 dkg főtt sonka
4 db főtt tojás
10 dkg borsó
2 dl főzőtejszín
só, bors
zöldfűszer (metélőhagyma, bazsalikom)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tejszínt egy egész tojással és két tojás sárgájával összekeverjük. Beletesszük a kockára vágott főtt sonkát, a felvágott főtt tojásokat és a borsót. Az egészet óvatosan összekeverjük, sóval és borssal, némi zöldfűszerrel ízesítjük…Tovább a recepthez
{adselite}
Sonkás omlettmuffin – a praktikus
Hozzávalók:
150 g sonka
5 db tojás
100 ml tejszín
100 ml tej
1 ek puha vaj
2 ek liszt
1 csomag újhagyma apróra vágva
1 marék friss bazsalikom vagy petrezselyem
bors
1 pötty szarvasgomba olaj (elhagyható)
tetejére sajt
Elkészítés:
A tojást habosra verem egy csipet sóval, a tejet és a tejszínt csomómentesre keverem a liszttel, és kézi habverővel hozzákeverem a felvert tojásokhoz. Az omlett alaphoz hozzáadom a fűszereket, a sonkát, a hagymát…Tovább a recepthez
Húsvéti tésztasaláta – a gyors
Hozzávalók:
30 dkg masnitészta vagy más rövid tészta
20 dkg főtt sonka
4 db főtt tojás
25 dkg zöldborsó fagyasztott
10 db medvehagyma levél (elhagyható)
6 evőkanál majonéz
1 db kaliforniai paprika
csipet só, bors
Elkészítés:
Ezalatt a sonkát és a paprikát kockázzuk fel,a tojást vágjuk negyedekre, vagy nyolcadokra. A medvehagymát aprítsuk fel. Tegyük egy nagy keverőtálba az összetevőket, adjuk hozzá a majonézt és keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Tálalhatjuk azonnal is, vagy később, lehűtve… Bővebben itt
Sült tojásrúd – a különleges
Hozzávalók:
6 db keményre főtt tojás
2 db nyers tojás
csipetnyi só
őrölt fehér bors
2 ek liszt
1 kk édes nemes paprika őrlemény
kis maroknyi apróra vágott snidling
1 ek puha vaj
1 kk mustár
Elkészítés:
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsit sütő fóliával/papírral bélelünk, félre tesszük. Keményre főtt tojásokat szétválasztjuk sárga és fehér részre. Tojás fehérjét csipet sóval habbá verjük, majd a lisztben elkevert piros paprika őrleménnyel óvatosan elkeverjük… Tovább a recepthez
Jó étvágyat!