Piskótát sütni nem nagy kunszt, bárki el tudja készíteni, nem kell hozzá nagy tudomány gondolhatjuk. Ez így is van! Azonban egy szénhidrát csökkentett piskótaalap receptet osztunk meg veletek, amit diéta mellett, bűntudat nélkül fogyaszthattok, és nem mellesleg élelmiszer allergiások is falatozhatnak belőle.
8 éves lányommal együtt sütöttük, ez volt az első piskótája. Együtt készítettük. Amolyan anya-lánya programot csináltunk a konyhában, ahova néha a legkisebb is becsatlakozott.:) Szeretek együtt sütni-főzni a gyerekekkel, már csak azért is, mert az „alkotásban” valahogy mindig felszínre kerülnek azok a témák, problémák, örömök, melyek egyébként a ” Mi volt ma a suliban/oviban?” kérdésemre nem érnek célba. Beszélgetünk, nevetünk, nem is az számít, hogy milyen szép lesz a süti, annál inkább az, milyen finom, és az együttlét öröme.
Szénhidrát csökkentett piskóta recept
Hozzávalók:
– 1 csomag Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
– 60 g eritrit
– 6 tojás
– 6 ek. víz
– 6 ek. kókuszzsír (folyékony állapotban)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztom, külön a sárgáját- külön a fehérjét. A sárgáját 30 g eritrittel elkeverem, a fehérjét kemény habbá verem 30 g eritrit hozzáadásával.
A sárgájához hozzáadom a vizet, kókuszzsírt, és a lisztkeveréket. Összedolgozom, majd a habot lassan a sárgájához adagolva beleforgatom a masszába.
Egy kisebb tepsit szilikonos zsírpapírral kibélelek, és beleteszem a masszát. 180 C-on aranybarnára sütöm. (15-20 perc)
Nagyon finom, könnyen elkészíthető, és bűntudat nélkül ehető!
Mi kókuszkockát készítettünk belőle a végén- a gyerekek kedvéért, de ehető lekvárral, natur….ki hogy szereti.