A mézeskalács illatával és külsejével egyaránt magában hordozza a karácsonyi hangulatot és meghittséget. Az elkészítése azonban igen körülményes lehet, sőt, hogy kellően megpuhuljon, nem árt pár héttel a tervezett fogyasztás előtt elkészíteni. DE most itt egy szuper recept, ami végtelenül egyszerű és azonnal adható a csemetéknek tesztelésre.
{adselite}
Hozzávalók:
25 dkg méz
20 dkg margarin
1 kávés kanál szódabikarbóna
30 dkg rétesliszt
30 dkg finomliszt
2 tojás
fahéj
mézeskalács fűszerkeverék
1 citrom héja
8 dkg porcukor
1-2 tojássárgája (a tetejére)
Elkészítés:
Melegítsd meg együtt a mézet, a margarint és a szódabikarbónát – takarék lángon gyorsan összeállnak, ezután vedd le a tűzről. Add hozzá a tojásokat, a fűszerekkel elkevert lisztet, a cukrot és a citrom héját, majd keverd simára.
Nyújtsd ki lisztezett alapon – érdemes a sodrófát is lisztezni, nehogy ráragadjon, de azért ne ess túlzásba. – , majd vágd ki a formákat.
TIPP: Ezt csinálhatjátok együtt a csemetéddel is, biztosan nagyon fogja élvezni.
Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, kend le a tetejüket tojássárgájával,majd előmelegített sütőben – 210 fokon – süssd 10 percig.
Az elkészült mesterműveket hagyhatod natúron, de márthatod csokiba, vagy rajzolhatsz rájuk porcukor-tojásfehérje keverékével is.
Jó étvágyat!