Mikor azt mondtam a gyerekeimnek, hogy répatortát sütök, szemeikben nemcsak azt láttam, hogy kábé bolondnak néznek, amiért zöldségből akarok édességet csinálni, de az ijedtség is ott ült a tekintetükben, hogy márpedig ebből nekik is enniük kell. A kóstolás után azonban alig lehetett leállítani őket, annyira ízlett nekik, a marcipán répák elkészítését pedig különösen élvezték!
A tészta puha, szaftos, ráadásul gluténmentes és cukor sincs benne. A krém is mennyei, tökéletesen kiegészítik egymást, mindenkinek csak ajánlani tudom, ritka jól sikerült eltalálnom az arányokat! A tetejét nemcsak marcipán répákkal, de például színes mini cukorkákkal, vagy apró, színes csokitojásokkal is lehet dekorálni.

Hozzávalók a tésztához:
- 150 g vaj/margarin
- 50 g Diawellness Paleo 1:4 Cukorhelyettesítő
- 1-2 tk vanília kivonat
- 350 g pucolt, reszelt répa
- 3 tojás
- 50 g darált dió
- 50 g olívaolaj
- 120 g barna rizsliszt
- 80 g zabpehelyliszt
- 1 csapott tk szódbikarbóna
- fél tk. fahéj
Hozzávalók a krémhez:
- 100 g vaj/margarin
- 25-30 g Diawellness Paleo 1:4 Cukorhelyettesítő
- 500 g mascarpone
- 1 tk vanília kivonat
Elkészítés:
A margarint az édesítővel, a vanília kivonattal, az olívaolajjal és a tojással kihabosítom, majd belekeverem a répát. A szilárd hozzávalókat összekeverem és vegyítem a többivel. Az így kapott tésztamasszát légkeveréssel 170 fokra előmelegített muffin sütőben 20-30 perc alatt készre sütöm. Amíg sülnek a muffinok, elkészítem a krémet. A vajjal kihabosítom az édesítőt, aztán gyorsan hozzákeverem a mascarponét (a mascarpone nem szereti ha sokat kevergetjük).A kihűlt muffinokra habzsákból rányomom a krémet, és már készen is vagyunk.