Megjött a nyár, és vele együtt elkérzett a strand szezon is. Hoztam nektek pár ötletet amivel talán „eladhatod” csemetédnek, hogy az otthonról hozott étel is legalább olyan jó, mint amit a büfében kapni.
{adselite}
Soha ne felejtsd el, hogy gyerekként te is imádtad a strandos palacsintát, lángost, vagy épp a fagyit. Egyszer-egyszer bűnözzetek nyugodtan, de próbáld elérni, hogy az otthonról hozott falatkák, legalább annyira csábítóak legyenek a gyerkőc számára, mint a standok kínálata.
Strandételek
Amivel érdemes készülnöd; szénhidrát, gyümölcs, és valami édesség. A szénhidrátot, ne a hagyományos szendviccsel, kenyérrel és fasírtgolyóval oldd meg. Szerintem a muffin a tuti befutó ilyen esetekre. Hiszen több félét is készíthetsz, és így változatosabb.
Sonkás zöldséges muffin recept
Hozzávalók:
1 csésze liszt
1 nagy sárgarépa
10 dkg sonka
1 cukkini – reszelt
1/4 csésze reszelt sajt
1/2 csésze tej
3 tojás
6 dkg vaj
Először a vajat olvasz meg, hogy legyen ideje kihűlni. Közben a répát és a cukkinit pucold meg, és reszeld le a nagylyukú reszelőn. A sajtot is reszeld le, a sonkát pedig kockázd föl. Ezeket az alapanyagokat és a lisztet tedd egy tálba, és jól keverd el. A száraz alapanyagokhoz add hozzá a tejet, a tojást, és a kihűlt olvasztott vajat. Keverd össze az egészet, és már mehet is tészta a muffin sütőbe. 160 fokon kb 30 percig süsd. Tűpróbával ellenőrizheted a közepét. Ebből a mennyiségből 12 normál muffint, vagy 24 mini muffint tudsz elkészíteni.
Tipp: Ez egy alap recept. A hozzávalókat bátran variálhatod a család ízlésének megfelelően. Még több sós muffin recept...
Gyümlöcsnyárs
Nem kell más hozzá, csupán a kedvenc gyömölcseitek, amit szívesen fogyasztanak a kicsik is – as saslik, vagy hurkapálcikára rá lehet őket tűzni. Légy kreatív, játssz a színekkel, a végeredmény pedig egy jóízű falatozás.
Házi keksz recept
Hozzávalók:
1 evőkanál kukoricaliszt
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál színes tortareszelék
1/2 csésze fehér liszt
1 csipet só
1 evőkanál vanília-kivonat
12,5 dkg vaj
2 evőkanál tej
A hozzávalókat keverd el egy tálban, és már dolgozhatsz is vele. Nyújtsd ki, és szaggasd ki a tésztát, vagy vágd ki különböző süti formákkal. 160 fokon nagyjából 15-20 percig süsd a kekszeket.
A különböző ételeket jól zárható műanyag dobozban tárold. A jégakukat fagyaszd le, és a frissítőről se feledkezz meg, például egy finom limonádéról!
Forrás: anniesnoms.com, stayathomemum.com, bystephanielynn.com, thefrugalgirls.com