Tudom, tudom a chips az chips. Néha azonban nem árt az egészségesebb verziókat is kipróbálni. Chipset a legtöbb zöldségből, és gyümölcsből is készíthetsz.
Chips házilag
Édesburgonya chips
Az elkészítése igazán egyszerű, még a burgonya megpucolásával sem kell bajlódni. Az édesburgonyákat mosd meg jó alaposan, majd az uborka szeletelő segítségével készíts szép vékony karikákat. A szeleteket helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, locsold meg egy kis oliva olajjal, majd sózd meg, és mehet is a sütőbe.
Jól keveredik az édes és sós íz világ, a chipset pedig akár egy hétig is tárolhatod jól zárható dobozban.
Cukkini chips
A nyár egyik nagy slágere a cukkini. Chipset pedig belőle is lehet készíteni.
A hámozással ezúttal sem kell bajlódni. A cukkinit is vékony karikákra kell szeletelni. Az uborka szeletelő pedig ismét nagy segítségedre lehet. Egy tálba keverj el két evőkanál balzsamecetet, két evőkanál oliva olajjal. A cukkini szeleteket ebben a pácban hagyd pihenni, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezd a chipest, sózd meg, végül pedig süsd meg a cukkinit. Néha forgasd meg a szeleteket.
A cukkini chipset szintén tárolhatod jól zárható dobozban.
Tipp.: A zöldségekből készült chipseket jó ha durvább tengeri sóval sózod meg, mert az jobban beleívódik a karikákba, így jobban kiemeli az ízeket.
Banán chips
Édesszájú a csemetéd? Akkor mutatom, mit adj neki.
Az elkészítése ennek sem bonyolult. Szabadítsd meg a banánokat a héjuktól, majd karikázd fel őket, és locsold meg egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg, majd irány a sütő.
Tipp.: Könnyen nasivá alakíthatod egy kis csoki szirup, vagy épp tejszínhab segítségével.
Forrás: aspicyperspective.com, diethood.com, sugarfreemom.com