Ha gyors, egyszerű és nagyon finom egytálételt keresel, most megtaláltad!
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 db tojás
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott kk. morzsolt majoránna
- 1 csapott ek. mustár
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 púpozott kávéskanál pirospaprika
- csipet só
- 1 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több is)
Elkészítés:
{adselite}
1. A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd megpucoljuk.
2. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Ha készen vagyunk, levesszük a tűzről és belekeverjük a hozzávalókat. A sorrend nem számít, a lényeg, hogy krémszerű, édes-savanykás szószt kapjunk.
3. A pörkölt alapba szépen elrendezzük a szeletelt tojásokat. (én tojásszeletelőt használok)
4. Nokedlivel tálaljuk.
Tipp: nem esik szét a tojás, ha szépen belerakjuk a pörköltalapba, és óvatosan elkeverjük a szósszal.
Jó étvágyat hozzá!