A pizzát mindenki szereti. Most mutatunk 3 receptet, melyek a pizzázás élményét adják, de a szokványostól eltérő formában. Nem mellékesen az elkészítésük se vesz el sok időt az ember idejéből és nem igényel különösebb szakértelmet se. Pizzázásra fel!
Mártogatós pizza muffin
Hozzávalók:
- 3/4 csésze liszt
- 3/4 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
- csipet só
- 3/4 csésze tej
- 1 tojás – enyhén felverve
- 1 csésze felaprított mozzarella
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt – elhanyható
- 1 csésze kockára vágott paprikás szalámi vagy sonka
- 1/2 csésze bolti pizza szósz – természetesen házilag is készíthetjük
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 375 fokra, és margarinnal kenjük ki a muffin sütőformát. Egy nagy tálba keverjük össze a lisztet, sütőport, olasz fűszerkeveréket és a sót. Ezután habverővel adjuk hozzá a tejet és a tojást, majd a mozzarellát és a paprikás szalámit/ sonkát. Hagyjuk állni 10 percet.
Tegyük a muffin formákba és süssük 20-25 percig – amíg megpuffad és arany barnás lesz.
A pizzaszószt melegítsük meg tálalás előtt, és indulhat is a mártogatás!
{adselite}
5 perces pizza
Hozzávalók:
- 1 doboz/üveg paradicsom szósz
- ízlés szerint; oregánó, bazsalikom, só
- előrecsomagolt pita
- mozzarella sajt – felvágva
- feltétnek való; sonka, szalámi, kukorica, gomba, paprika…
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, ezután – ha szeretnénk – a pizza szószhoz adjuk hozzá a fűszereket, majd tegyünk belőle a pitára. Rakjuk rá a kívánt feltéteket és irány a sütő! 5 perc alatt kész, meglepően finom pizzatészta lesz a végén a pitából.
Pizza tekercs
Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta – alaposan összegyúrva, hogy jól összeálljon
- 4-6 mozzarella rúd – félbevágva
- 10 dkg paprikás szalámi/ sonka
Fokhagymás vajas máz:
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 1/2 teáskanál olasz fűszerkeverék
- 1/4 teáskanál fokhagyma por
- 1 evőkanál reszelt parmezán sajt – elhagyható
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 280 fokra, nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centi vastag, kör alakra. Vágjuk fel úgy, mint egy pizzát, hogy háromszögeket kapjunk.
A kép szerint tegyük rá a szalámit és a sajtot, majd tekerjük fel. Tepsibe helyezve süssük aranybarnára – 10-14 perc.
Közben a máz hozzávalóit keverjük össze, és a még forró, elkészült tekercseket kenjük meg vele.
Tipp: Ha fokozni akarjuk az élményt, a feltekerés előtt, még megkenhetjük pizza szósszal is a tésztát.
Jó étvágyat!